HUIS VERKOPEN ENERGIELABEL VEREIST

Vanaf 1 januari 2008 wordt het verplicht voor woningeigenaren om bij de verkoop of verhuur van hun woning een Energieprestatiecertificaat te overhandigen aan de koper of huurder. Dit certificaat laat door middel van een energielabel zien hoe energiezuinig een woning is ten opzichte van andere vergelijkbare woningen. Het label is vergelijkbaar met het energielabel op witgoed, met een schaal van A (woning is zeer energiezuinig) tot G (woning is zeer energieverbruikend). Bij het opstellen van het energielabel wordt gelet op de mate van isolatie in de woning en de aanwezige verwarming- ventilatie en watervoorzieningen.
Met het energielabel krijgen mensen meer inzicht in de mate van energieverbruik van hun woning. Zo kunnen er gepaste energiebesparende maatregelen worden getroffen. Ook voor de waarde van de woning is dit energielabel interessant. Een woning die efficiënt is in het verbruik van energie kan een hogere verkoopwaarde opleveren.
Het energielabel is in het leven geroepen in het kader van de Europese Richtlijn over de energieprestatie van gebouwen(EPBD). Het doel van deze richtlijn is het stimuleren van energiebesparende maatregelen bij burgers, bedrijven en de overheid. Elke lidstaat dient, in het kader van het Kyoto-protocol, haar Broeikasgasemissies terug te dringen.

Technisch Advies Bureau Goezinnen, huis energielabel index

Wat betekent dit voor u?

Indien u van plan bent om een woning voor uw klant te verkopen of te verhuren in 2008 moet u een energiecertificaat kunnen overleggen aan de nieuwe bewoners. Om dit energiecertificaat te kunnen verkrijgen dient er eerst een energieadviseur bij de huidige eigenaren van de woning te zijn langs geweest. De adviseur zal de woning beoordelen en bepalen hoe energiezuinig deze is waarna de woning het energielabel krijgt toegekend.

Technisch Advies Bureau Goezinnen, huis energielabel index

Energie Prestatie Advies

Het energieprestatieadvies (EPA) is een maatwerkadvies dat wordt opgesteld door een gecertificeerd EPA- adviseur met als doel een aantal maatregelen voor te stellen die leiden tot een efficiënter energieverbruik van uw woning. Hierbij kunt u denken aan vervanging van enkelglas door dubbelglas of de plaatsing van een Hoog Rendement- ketel. Ook de kosten van de aangeraden maatregelen komen aan bod, evenals de terugverdientijd die ervoor staat. De adviseur dient hiervoor langs te komen om de woning te beoordelen.

Wat betekent dit voor u?

Een EPA is niet verplicht om te laten stellen. Het is echter wel aan te raden om een EPA aan te vragen als u denkt dat bijvoorbeeld de woning verbouwd gaat worden. Men is hierna namelijk beter in staat de juiste beslissingen over maatregelen met betrekking tot energiebesparing te nemen.

Technisch Advies Bureau Goezinnen kan voor u een Energielabel en/of Energie Prestatie Advies laten maken.

Tarieven:

Voor woningen met een inhoud tot 500 m³ bedraagt het Energielabel € 195,00 en het Energie Prestatie Advies € 295,00

Voor woningen met met een inhoud van meer dan 500 m³ zal er per woning bekeken worden wat het tarief voor de betreffende woning zal worden.

U kunt altijd vrijblijvend een aanbieding opvragen voor het maken van een energielabel en/of energie prestatie advies van de woning.

Energielabel aanvragen, klik hier


Technisch Advies Bureau Goezinnen B.V.

Zomerdijk 6 - 1693 DK Wervershoof
Mobiel 06-12471167 - E-mail info@goezinnen.eu - KvK 37135470 - BTW nr NL8198.93.328.B01
© 2021 Technisch Advies Bureau Goezinnen B.V. te Wervershoof.